fredag den 16. februar 2007

Gud i EUs forfatning?

Skal der være en reference til Vorherre, Gud eller kristendommen i EUs mulige kommende forfatning? Eller er det nok med det nuværende forslag om at der henvises til Europas relgiøse arv?

Det er et emne der deler vandene, og blandt Europas kirker er der heller ikke enighed. Det blev Simon Kangas Larsen interviewet om i P1-morgen her til morgen.

En enkelt bemærkning: I præsentationen af indslaget fremstår det som om der er tale om et kirkeligt topmøde om netop dette emne hvor kirkerne skal prøve at nå frem til en fælles holdning til spørgsmålet og en truende krise er lige ved at få det hele til at bryde sammen - gisp!

Det er der dog på ingen måde tale om, og jeg synes Simon i interviewet får nuanceret billedet meget godt.

Mødet i Wittenberg er langt bredere. Det er et formøde til Den Tredje Europæiske Økumeniske Forsamling (EEA3 blandt venner) - en slags europæiske kirkedage som finder sted i Sibiu i Rumænien til september. Der vil om kort tid komme flere oplysninger om dette på Folkekirkens mellemkirkelige Råds hjemmeside. At spørgsmålet om Gud og forfatningen kommer op på sådan et møde kan man ikke undre sig over - det ville være mærkeligt andet. Angela Merkel har gjort sit til at genåbne debatten, og kirkerne og deres repræsentanter har forskellige holdninger til spørgsmålet.

Ingen kommentarer: